Υλικά Κοσμημάτων

Καταχωρήθηκε στις04-08-2022
Αγάπη0

ΖΑΜΑΚ

Είναι ένα από τα ασφαλέστερα για την υγεία των ανθρώπων μεταλλικά κράματα, το οποίο έχει αντικαταστήσει τα κράματα μόλυβδου και Νικελίου τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία και για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιείται εκτός από την κατασκευή μεταλλικών στοιχείων για κοσμήματα, κουζινικά σκεύη ακόμα και για παιδικά παιχνίδια. Είναι άκρως αντιαλλεργικό και απόλυτα ασφαλές στην επαφή του με το δέρμα.

ΜΠΡΟΥΝΤΖΟΣ

Ο μπρούντζος είναι ένα κράμα χαλκού 88% και κασσίτερου 12%. Ως εκ τούτου, είναι σκληρό και γυαλιστερό σαν το χρυσό, αλλά επίσης ανθεκτικό και φθηνό. Κάτι που πρέπει να προσέξετε με τον μπρούντζο, είναι η οξείδωση, η οποία συμβαίνει όταν τα έλαια από το δέρμα σας τρίβονται στο κόσμημα και αντιδρούν με το χαλκό ο οποίος παράγει ένα πρασινωπό αποχρωματισμό. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να το ξεπλύνετε με απλό σαπούνι και νερό.

Θυμηθείτε να μην τρίψετε πολύ σκληρά το κόσμημα όταν το καθαρίζετε, ειδικά εάν το αντικείμενο σας είναι επιχρισμένο χάλκινο, διότι μπορεί να γρατζουνίσετε την επιφάνεια ή ακόμα να ξύσετε μέρος της επιμετάλλωσης. Η οξείδωση είναι πιο πιθανό να συμβεί σε μπρούτζινα κοσμήματα όπου είναι σφιχτά τοποθετημένα, όπως τα δαχτυλίδια σε αντίθεση με χαλαρά κοσμήματα όπως βραχιόλια ή κολιέ.

Μπορείτε να αποφύγετε την οξείδωση, περνώντας την εσωτερική επιφάνεια του δαχτυλιδιού σας με διαφανές βερνίκι νυχιών. Και οι δύο επικαλύψεις θα φύγουν με τον καιρό, οπότε θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε τα μπρούτζινα σας μακριά από χλωριούχα χημικά, όπως χλώριο από νερό πισίνας και αλατόνερο από τη θάλασσα.

ΑΤΣΑΛΙ

Το ανοξείδωτο ατσάλι περιέχει τουλάχιστον 10% χρώμιο και ανάλογα με την ποιότητα του, μπορεί να περιλαμβάνει μικρότερα ποσοστά και άλλων μετάλλων. Το ποσοστό χρωμίου είναι σημαντικό, επειδή το χρώμιο συνδυάζεται με οξυγόνο για να σχηματίσει ένα λεπτό, αόρατο στρώμα οξειδίου που περιέχει χρώμιο. Αυτό το προστατευτικό στρώμα είναι αυτό που κάνει το ανοξείδωτο ατσάλι “ανοξείδωτο”.

Με αντοχή στη σκουριά, την οξείδωση και τον αποχρωματισμό, αυτό το κράμα είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, ιδανικό για σχέδια κοσμημάτων που θα κρατήσουν στον χρόνο. Ιδανικό σε περιοχές με υψηλή υγρασία, καθώς αυτό το μέταλλο δεν σκουριάζει τόσο εύκολα όσο τα άλλα μέταλλα.

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι υποαλλεργικό καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για κάποιον του οποίου το δέρμα είναι ευαίσθητο στα μέταλλα. Δεν αλλοιώνετε, δεν σκουριάζει και δεν ξεθωριάζει, δεν αλλάζει η εμφάνιση του, διαρκεί περισσότερο όσο και να το ταλαιπωρήσετε, είτε το βάζετε με νερό είτε το ρίχνετε σε χημικές ουσίες, παραμένει στην πραγματικότητα το ίδιο. Είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές.

ΞΥΛΟ

Τα κοσμήματα από ξύλο είναι πολύ όμορφα αλλά και ευαίσθητα. Ποτέ μην καθαρίζετε τα κοσμήματα σας βυθίζοντας τα σε νερό και αποφύγετε να τα βρέχετε, καθώς το ξύλο μπορεί να παραμορφωθεί και να χάσει το αρχικό του σχήμα αν μουσκευτεί.

Αν το ξύλινο κόσμημα χρειαστεί καθάρισμα, προσπαθήστε να το καθαρίσετε πρώτα με ένα στεγνό πανί και μετά εάν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί.

Μπορείτε να το γυαλίσετε με ένα ειδικό καθαριστικό πανί για ξύλο και με κερί μη φυτικής προέλευσης, Το κερί της μέλισσας είναι μια καλή ιδέα. Μην χρησιμοποιείτε κεριά φυτικής προέλευσης όπως λάδι καρύδας, διότι θα γίνει ταγγό με τη πάροδο του χρόνου.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος